cursussen
VOEDSELBOSBOUW
cursussen
EETBAAR LANDSCHAP
cursussen
REGENERATIEVE TUIN
cursussen
AGROFORESTRY
Naar het ontwerpbureau
Naar de ontwerptafels

Ecologische en regeneratieve tuinen

Regeneratief staat voor het natuurlijke vermogen van een tuin of ander ecosysteem om te herstellen, en om gezond te worden en te zijn zonder 'hulp' van buitenaf. Wanneer we een tuin... Lees meer…

Cursussen

Landscape Foodscape biedt momenteel de basiscursus voedselbossen aan. Ook worden diverse workshops verzorgd. Een basiscursus (digitale-) tekenvaardigheden voor het landschapsontwerp is in de maak. Nieuwe en aanvullende cursussen kunnen bij voldoende belangstelling of op projectbasis verzorgd worden. We horen graag welke wensen er zijn! Stuur een e-mail voor meer informatie.

Drieluik

Met het drieluik landschapsarchitectuur, eetbaar landschap en educatief voedselbos verzorgen we advies, ontwerp, coaching en educatie. Lees meer…

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek:

tel: 06-424 688 40
e-mail: mail@fekkeslandschap.nl

Jelle Fekkes
Tuin- en landschapsarchitect bnt

Ecologische en regeneratieve tuinen

Regeneratief staat voor het natuurlijke vermogen van een tuin of ander ecosysteem om te herstellen, en om gezond te worden en te zijn zonder 'hulp' van buitenaf. Wanneer we een tuin of ander groen systeem willen helpen door beheeractiviteiten uit te voeren, is de kans groot dat we vooral veel verstoren en minder weerbaar maken, dan dat we daadwerkelijk een plant of ander levend wezen verder helpen.

Een ecologische tuin is meer dan een tuin met relatief veel mogelijkheden voor vogels, insecten en kleine zoogdieren om te foerageren en te verblijven, al zijn dat inderdaad belangrijke waarden voor dit tuintype. Een goede ecologische tuin ondersteunt zoveel mogelijk een totaal ecosysteem dat jaarrond werkt en ecosysteemdiensten biedt. De bodem vervult daarin een sleutelrol.

Dat is waar Landscape Foodscape handen en voeten aan wil geven. Schroom daarom niet om ons te benaderen met vragen en ideëen.